Rechte keukens Ikea

Rechte keukens Ikea? Bij deze grote speler op de keukenmarkt zijn er verschillende stijlen te verkrijgen. Rechte keukens zijn ook bij Ikea een veel verkochte soort keukens. Informatie over dit soort Ikea keukens hebben we voor u verzameld.

Ontvang gratis keukenbrochures of bekijk hier de goedkoopste rechte keukens momenteel.

Rechte keukens Ikea

Keukens bij Ikea zijn er in allerlei soorten opstellingen voorbeelden hiervan zijn L, U, keukeneilanden of rechte keukens. De rechte keuken is misschien wel het meest praktische. Met een rechte keuken neemt u relatief weinig ruimte in beslag. Een rechte keuken komt goed tot zijn recht in kleine ruimtes.

Rechte keuken in combinatie met een keukeneiland dit is een van de meest traditionele keukenopstellingen. Tegenwoordig is het een erg populaire manier van het inrichten van de ruimte. Het is uiteraard van belang hoeveel ruimte er tot uw beschikking is.

Rechte keukens Ikea ruimte

Om een rechte keuken in de ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen moet u goed nadenken over hoe deze wordt ingericht. Bij het indelen van een rechte keuken moet u rekening houden met de lichtinval zodat uw keuken optimaal tot zijn recht komt in de ruimte.

Aan een van de 2 kanten staat vaak een grote kast. Deze is uitermate geschikt om een koelkast in te plaatsen.

Het is niet aan te raden om de lengte van de keuken veel kleiner te nemen omdat dit ten koste gaat van het kookgenot. Doordat een rechte keuken een van de simpelste vormen is is dit ook een van de goedkoopste om te produceren.

Voordelen rechte keukens Ikea

  • Tegen elke rechte muur kan een rechte keuken geplaatst worden.
  • Een rechte keuken is erg praktisch omdat deze weinig ruimte nodig heeft.
  • Door de simpele en kleine opstelling is de keuken vaak goedkoper

Nadelen rechte keukens Ikea

  • U gaat niet de diepte in.
  • De werkruimte is functioneel maar wel klein.
  • Door de kleine opbouw vaak weinig kastruimte mogelijk.
  • Indelen van een rechte keuken kan lastig zijn.

Rechte keuken inbouwapparatuur

Bij de keukens van Ikea kan gekozen worden voor verschillende soorten kookplaten. Er zijn gaskookplaten, inductiekookplaten en keramische kookplaten die bij Ikea in de rechte keukens tot de mogelijkheden behoren. Afhankelijk van uw wensen is uw favoriete kookplaat mogelijk in elke Ikea keuken.

Het mooiste is dat de koelkast past binnen het frame van de keuken. De koelkasten van Ikea zijn dan ook uitermate geschikt om deze te plaatsen in de keukenkasten. Dit zorgt voor een strakke verzorgde look. Het is geen verplichting om uw koelkast binnen de kasten te plaatsen voor een strakke look, een Amerikaanse koelkast kan zonder dat deze binnen de kasten wordt geplaatst ook heel modern en strak overkomen.

Ikea rechte keukenopstellingen

Een rechte keuken van zichzelf is natuurlijk al mooi, maar een parallelle rechte keuken kan het nog mooier worden.

Een rechte keuken kan verschillende stijlen hebben. Soms hebben deze keukens kaderĀ in de keukenkastjes. Dit is kenmerken voor een landelijke of klassieke stijl. Bij moderne keukens worden vaak de handvatten weggelaten en de keukenkasten erg strak.

U hebt ook bij het uitkiezen van een werkblad veel verschillende mogelijkheden. Werkbladen zoals: kunststof, hout, natuursteen, composiet, glas of beton. De kosten per strekkende meter kunnen erg verschillen. Zoek dit goed uit om niet voor onverwachte hoge kosten te staan.

Indien u veel ruimte tot uw beschikking heeft kunt u de keuken uitbreiden tot een l opstelling of misschien wel een keukeneiland hieraan toevoegen.

Een rechte Ikea keuken in 4 stappen

Bij Ikea kunt u een keuken een keuken in 4 stappen kopen.
Stap 1 is het opmeten van de keuken. Alle maten van de muren kunnen hier worden ingevoerd. Nadat u de maten van de muren hebt ingevoerd kunt u maximaal aan het stoeien gaan met het ontwerpen van uw droomkeuken. Dit is de tweede stap. Als u bij stap 3 uw ontwerp klaar hebt en u tevreden bent wordt het ontwerp voorgelegd aan de keukenontwerpspecialist van Ikea, deze kijkt of uw plannen realiseerbaar zijn en geeft indien nodig nog extra advies. Als de keuken besteld is volgt stap 4, de laatste! Het installeren van de keuken. U kunt de keuken zelf installeren of dit laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Meer weten of rechte keukens? Ontvang gratis keukenbrochures of bekijk direct de goedkoopste rechte keukens.