Rechte keuken

Alles wat u wilt weten over rechte keukens vindt u op deze site. Handige indeling tips, overzicht van de gemiddelde kosten en meer.

Voor meer inspiratie, ontvang nu een gratis keukenbrochures thuis.
Bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Er zijn veel verschillende vormen voor keukens, zoals eiland-keukens, G, U, en L-vorm en rechte keukens.

Aan elke vorm zitten voor- en nadelen. Eerst moet u goed kijken welke vorm het beste in uw ruimte past en waar u van houdt. In de kleinere woningen hebben ze vaak de rechte keuken, dat komt omdat dit altijd past en er netjes en modern uitziet.

Hoe ziet de gemiddelde rechte keuken er uit?

Een rechte keuken is een keuken waarbij alle kasten en apparatuur tegen één wand zijn aangebouwd. Meestal komen rechte keukens voor in de wat kleinere woningen, want die hebben vaak weinig mogelijkheden.

Een gemiddelde rechte keuken is 3 meter lang. Bij een rechte keuken is het ontwerp vaak makkelijk. Meestal in de ene hoek koken en de andere hoek spoelen.

Rechte keukens kunnen ook in andere maten voorkomen. De kleinste rechte keukens moet minimaal 2.40 meter zijn om te kunnen gebruiken. Is uw keuken kleiner dan 2.40 meter? Dan is het normaal indelen van een praktische keuken bijna onmogelijk.

Het moet dan simpelweg compacter in elkaar zitten, omdat er beperkte ruimte tot uw beschikking is. De gemiddelde prijs van een rechte keuken bedraagt 6.000 euro.

Ontvang gratis keukenbrochures thuis met handige tips.

Indeling rechte keuken

De indeling is vaak vrij simpel. De keukenblokken voor het koken en koelen zitten vaak bij een rechte keuken aan de uiteindes. Een simpele rekensom kunt u gebruiken om uw rechte keuken in te richten.

Er is vaak niet veel speling in het ontwerp mogelijk, dus het ontwerp zal vrij snel klaar zijn. De maatvoeringen van de keukenkasten zijn meestal 60 centimeter. Begin met het tekenen van een lijn op papier met de lengte van uw keukenruimte.

Teken vervolgens een blok van 60 centimeter rechts of links voor de koelkast. Daarna kunt u een fornuis van 60 centimeter breed in de andere hoek gaan tekenen. Dit is samen 120 centimeter.

De overige ruimte kunt u op de meest logische plekken er tussen zetten. Bijvoorbeeld een aanrechtkast is 45 centimeter voor een enkele spoelbak, of 60 centimeter indien u 1 1/4e spoelbak wenst.

Wat verder nodig is, is een ladekast en tussenruimte bij het koken. Tevens om niet te spatten op de muur. Wat een handige oplossing is in een kleine rechte keuken, is om een 90 centimeter ladekast te gebruiken in de hoek, met een 60 centimeter kookplaat erboven.

Bij normale kookplaten kan er ook een bestekbak onder. De oven moet in dit geval (afhankelijk van de maatvoering) dan boven de koelkast.

Bekijk hier voorbeelden om ideeën op te doen.

Voor- en nadelen rechte keuken

Een rechte keuken brengt voor- en nadelen met zich mee, net als alle andere keukenopstellingen. Alle voor- en nadelen zijn voor u op een rijtje gezet en leest u hieronder.

Voordelen:

  • Een keuken met een rechte opstelling is vrijwel in elke keukenruimte te plaatsen;
  • De rechte opstelling maakt het uitmeten van een keuken makkelijker. Hierdoor worden er ook minder snel fouten gemaakt;
  • Een rechte keuken kan je zelf mooier maken door verschillende meubels te gebruiken.
  • Een keuken die recht is opgesteld is makkelijk te ontwerpen;
  • De opstellingen van een rechte keuken is erg overzichtelijk;
  • Met een rechte keuken heeft u alles binnen handbereik;
  • Een rechte keuken is ruimtebesparend. De mogelijkheden voor het plaatsen van een eethoek of iets dergelijks wordt hierdoor groter.

Nadelen:

  • Een rechte keuken kan een beetje standaard/ goedkoop lijken.
  • U heeft met een rechte keuken maar één aanrechtblad. Dit houdt in dat u tijdens het keuken minder ruimte heeft voor het snijden van vlees, groentes etc.

Dit waren de voor- en nadelen van een rechte keuken. Kijken wat de mogelijkheden voor een rechte keuken zijn bij u thuis? Begin dan met het ontwerpen van een rechte keuken in 3D.

Wilt u nog meer inspiratie opdoen,  veel rechte keukens bekijken en bekijken wat de mogelijkheden zijn?  Ontvang dan de gratis keukenbrochures met meer dan 600 pagina’s vol met ideeën voor rechte keukens, snel in huis.

Direct op zoek naar de goedkoopste keukens? Klik hier om direct de goedkoopste keukens van het moment te vinden.